Politika privatnosti i uslovi korišćenja

Članstvo u Loyalty programu i uslovi registracije korisnika


 

Kako bismo obezbedili zaštitu Vaše privatnosti i približili Vam način prikupljanja, upotrebe, povezivanja, objavljivanja i korišćenja ličnih podataka postupamo u skladu sa Politikom privatnosti.

Obaveštenje za kupce pre prikupljanja podataka:

 • davanje podataka je dobrovoljno i članstvo ne obavezuje na kupovinu ili narudžbinu proizvoda
 • obavezno je popunjavanje podataka (korisnik garantuje tačnosti tih podataka) prilikom narudžbine proizvoda ali nije obavezna registracija za članstvo
 • lice koje je dalo pristanak o prikupljanju i obradi podataka može u bilo kom trenutku i bez obrazloženja povući svoj pristanak tako što će obavestiti Koral d.o.o. email-om ili telefonskim putem.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste da prikupljamo, čuvamo i obrađujemo Vaše lične podatke (u marketinške i istraživačke svrhe radi unapređenja kvaliteta usluga). Obavezujemo se da ćemo čuvati Vašu privatnost u skladu sa zakonom i od Vas su nam potrebni samo neophodni podaci u cilju pružanja kvalitetne usluge , poslovanja i informisanja u skladu sa dobrim poslovnim običajima.

Prikupljeni podaci se koriste na način koji omogućava identifikaciju lica učesnika elektronske trgovine u skladu sa dobrim poslovnim običajima, čuvanjem poslovne tajne i zakonom.

Koral d.o.o. Pančevo, Karađorđeva 26, ima ovlašćenje za korišćenje podataka, i u tom smislu ima ovlašćenje da te podatke ustupi svim državnim organima koji na osnovu zakona i/ili odluke suda ostvaruju pravo korišćenja podataka.

Vaši podaci su dostupni samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni firme Koral d.o.o. lično su odgovorni za poštovanje načela zaštite privatnosti. Ukoliko dođe do promene Vaših podataka, preporučujemo da nas o tome obavestite putem e-maila info@koral.rs.
Zadržavamo pravo korišćenja Vaših podataka sve dok je ovaj Loyalty program u toku ili dok firma postoji.

 

Sigurnost podataka

Preuzećemo razumne tehničke i organizacione mere predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba ili izmena podataka o ličnosti kupaca. Čuvaćemo lične podatke koje daju kupci na sigurnim serverima. Naravno, prenos podataka preko interneta je prirodno nesiguran i ne možemo da garantujemo sigurnost podataka poslatih preko interneta. Kupci su isključivo odgovorni za čuvanje lozinke, ukoliko postoji.

 

U KOJE SVRHE KORISTIMO VAŠE PODATKE?

 • primarna svrha prikupljanja i obrade podataka prilikom online kupovine jeste nesmetano funkcionisanje online prodavnice, omogućavanje elektronske trgovine prodavnice u skladu sa zakonom
 • članstvo u našem programu će Vam omogućiti informacije o novinama u našem asortimanu, kao i obaveštenja o povoljnostima usled kupovine ili akcijskim proizvodima
 • kao i u druge marketinske svrhe.

 

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?

 • identifikacione podatke kao sto su ime, prezime, pol, email, adresa stanovanja
 • opciono mozete ostaviti Vas broj telefona i/ili datum rodjenja

 

KORIŠĆENJE WEB STRANICE INTERNET PRODAVNICE

Prilikom korišćenja ove web stranice prihvatate da ne možemo garantovati, niti biti odgovorni za sigurnost web stranice, kao i da ne snosimo odgovornost za bilo kakav gubitak ili štetu na Vašoj računarskoj opremi koja je nastala korišćenjem naše web stranice.

Kao korisnik ove web stranice saglasni ste da nećete kršiti zakon, a ukoliko se to dogodi Koral d.o.o. će preuzeti sve mere radi prijave takvih kršenja nadležnim institucijama uključujući i saradnju sa nadležnim telima radi otkrivanja Vašeg identiteta. Kršenjem pravila i prijavom nadležnim institucijama prestaje i Vaše pravo na korišćenje naše stranice.

 

PRIKUPLJANJE PODATAKA

U cilju uspešne obrade narudžbina kupaca potrebno je da kupci online prodavnici dostave sledeće podatke: ime i prezime, adresa, e-mail. Uz pomoć tih podataka ćemo biti u mogućnosti da kupcima isporučimo naručenu robu, kao i da obavestimo kupce o trenutnom statusu narudžbine. Koral d.o.o., zadržava pravo da kontaktira svakog kupca u cilju potvrde porudžbine koju je kupac napravio na nasem zvaničnom sajtu. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Prijavom ili registracijom na zvaničnom sajtu podrazumeva se saglasnost korisnika da mu šaljemo e-mail, sms i viber obaveštenja. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing, sms, viber ili drugih lista koje se koriste za marketinške kampanje.

 

RASPOLOŽIVOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA O KUPCU

Kupci mogu da zahtevaju pružanje bilo kakve lične informacije koje posedujemo o njima. Kupci registracijom daju izričitu saglasnost da se njihovi podaci o ličnosti koriste za marketinške kampanje, međutim kupci mogu da u bilo koje vreme zahtevaju da ne obrađujemo više njihove lične podatke u marketinške svrhe. Kupci registracijom na online prodavnici ili registracijom za članstvo u marketing programu daju izričitu saglasnost sa takvim prenosom podataka o ličnosti.

 

AŽURIRANJE PODATAKA O KUPCU

Kupcima/korisnicima se savetuje da nas obaveste ukoliko neke od registrovanih podataka o ličnosti treba ispraviti ili ažurirati.

 

VAŽNOST POLITIKE PRIVATNOSTI – IZMENE

Zadržavamo pravo na:

  • Ažuriranje Politike privatnosti, s vremena na vreme, usvajanjem i postavljanjem izmena i dopuna istih. Kupci se ovim putem obaveštavaju da bi trebalo da povremeno provere online prodavnicu kako bi bili u toku sa svim eventualnim promenama pravila privatnosti. Takođe, možemo obaveštavati kupce o promenama pravila privatnosti putem e-maila ili drugim vidom.
  • Povremenu izmenu ovih Uslova koje će biti istaknute putem objave na web stranici. Ukoliko nastavite sa korišćenjem stranice nakon isteka datuma objave i početku primene ovih izmena i dopuna, Vaše dalje korišćenje smatra se pristanakom na izmene u Uslovima korišćenja; Kupci se ovim putem obaveštavaju da bi trebalo da povremeno provere uslove kako bi bili u toku sa svim eventualnim promenama Pravila privatnosti.
  • Izmenu ili povlačenje, privremeno ili trajno, ove web stranice i svih materijala objavljenih na stranici, i ukoliko nastavite da koristite web stranicu potvrđujete da nećemo snositi odgovornost za nastale izmene ili povlačenje.
  • Izmenu korisničkih identifikacionih podataka ili lozinki koje smo Vam pružili, bez obzira da li su odabrane sa Vaše ili naše strane, ukoliko smatramo da ste pogrešno shvatili korišćenje i upotrebu ovih Uslova korišćenja.

 

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI I OPIS PROIZVODA

  • KORAL d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posledice prilikom upotrebe Internet stranice www.koral.rs i njenog sadržaja i zadržava pravo izmene sadržaja na Internet stranici bez prethodnog obaveštenja i ne preuzima odgovornost od mogućih posledica tih promena.
  • Koral d.o.o. će nastojati prikazati najtačnije i najažurnije informacije, tako da su moguće greške na stranici www.koral.rs cene, rokovi isporuke, opisi proizvoda i dr. za nepotpune ili ne ažuriranje na vreme informacija, ne prihvatamo odgovornost.
  • Na datim Internet stranicama se mogu videti pojedine informacije o proizvodima, na žalost, slike ne mogu verno prikazati proizvod zato vas obaveštavamo da može doći do neslaganja između boja uživo i boja koje možete videti na bilo kom proizvodu na našem sajtu, razlog svega toga može biti i razlika u pikselizaciji na monitoru kao i podešena rezolucija ili kvalitet monitora, pa vas obaveštavamo da je moguće biti neslaganja u dimenzijama, bojama, itd. između slika i stvarnosti.
  • neke slike proizvoda nisu konkretna slika proizvoda koji je u ponudi već to može biti slika istog proizvoda u jednoj dimenziji dok se nudi druga dimenzija istog proizvoda npr. pločice, kada ili tuš kabina. Takođe nekad slika kade u nadgradnoj varijanti može da služi kao opis ponude te iste kade u ugradnoj varijanti. U nazivu i opisu proizvoda stoji ono što se dobija prilikom porudžbine. Upotrebom sajta saglasni ste da vlasnik i administrator sajta nije odgovoran ako dođe do neke zabune prilikom upotrebe sajta. Za sve dodatne informacije o spornom proizvodu postoji kontakt na koji može biti prosleđeno pitanje kao i email office@koral.rs
  • cene na sajtu nisu zvanični cenovnik firme Koral d.o.o. već se ažuriraju prilikom promene cena u zvaničnom cenovniku, tako da postoji mala mogućnost da neke cene na sajtu mogu biti netačne u datom momentu. Vlasnik sajta i administrator nisu odgovorni ukoliko se to desi prilikom upotrebe sajta, vlasnik zadržava pravo promene cena u svakom trenutku.

 

OGRANIČENO PRAVO UPOTREBE

Posetioci Internet stranice koral.rs sadržaj koriste isključivo u lične i ne komercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dela bez dozvole Koral d.o.o. je zabranjena. Koral d.o.o. zadržava pravo izmene opštih uslova na Internet stranici Koral.rs bilo kada i bez prethodnog obaveštenja. Sve promene opštih uslova su za korisnike obvezujuće. Povremeno posećujte ovu stranicu da biste pregledali Uslove korišćenja koji trenutno važe. Određene odredbe ovih Uslova korišćenja mogu se zameniti izričito navedenim pravnim obaveštenjima i uslovima dostupnim na određenim stranicama ove lokacije.
 

ZAŠTITA PODATAKA I PRAVILNIK O PRIVATNOSTI

KORAL d.o.o. skuplja uz vašu suglasnost sledeće podatke: ime i prezime, adresu i mesto prebivališta, kontakt telefon, adresu elektronske pošte i ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na web stranicama koral.rs. Koral d.o.o. ne odgovara za tačnost podataka koje korisnici unesu.
Radi osiguranja sigurnosti i dokazivosti sakupljaju se i IP adrese sa kojih korisnici pristupaju web mestu. Pojedinom korisniku se u početku posete dodeli kolačić sesije za identifikaciju i praćenje potrošačke korpice. Koral d.o.o. može na korisnikov kompjuter spremiti i druge kolačiće, kao što su identifikacioni broj korisnika u šifriranom obliku (za prepoznavanje korisnika prilikom sledeće posete) i kolačiće sistema Google Analytics (analiza poseta web stranici).
Kolačići sesije se u memoriju servera pohranjuju samo za vreme trajanja posete i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na kompjuteru korisnika 2 godine, nakon toga postanu neaktivni. Korišćeni kolačići
Korišćenjem web mesta koral.rs korisnik se slaže sa trenutno važećim pravilima i opštim uslovima, objavljenim na tom mrežnom mestu. Na tom mestu korisnik može redovno pratiti eventualne promene opštih uslova i pravila te vezano sa tim način i namenu obrade prikupljenih ličnih podataka.
Koral d.o.o. kao korisnik podataka može ih u anonimnom obliku koristiti u cilju statističkih analiza. Podatke o korisnicima Koral d.o.o. ni u kom slučaju neće predati neovlaštenim osobama.
Korisnici se mogu prijaviti za loyalty program koji će im omogućiti da brže saznaju o sniženjima cena proizvoda u asortimanu ili o novinama. Tim putem se korisnik upisuje u bazu korisnika. Korisnik će primiti potvrdni email dobrodošlice sa tako zvanim odobrenjem. Preko MailChimp web aplikacije. Korisnik može u bilo kom trenutku da traži da se njegovi podaci izbrišu i prestanu da se koriste. Putem emaila. Prema zakonu ćemo u roku od 15 dana nakon dana prijema odjave sa liste, ispuniti zahtev korisnika.
Koral d.o.o. se obavezuje da će čuvati podatke skladno zakonima koji uredjuju čuvanje ličnih podataka.
Klikom na ikonu pojedine društvene mreže (Facebook, Instagram), koja se nalazi na web stranici Koral, korisnik može jednostavno pristupiti profilu preduzeća Koral d.o.o. na društvenim mrežama i objavama drugih profila na društvenim mrežama sadržaja povezanog sa Koral d.o.o.. Klik na te ikone društvenoj mreži omogućuje da korisniku brzo ponudi dodatne informacije, a s obzirom na korisnikovu web aktivnost.
Dodatna pitanja o politici privatnosti možete nam uputiti na office@koral.rs
 

PRAVA INTELEKTUALNE SVOJINE

U cilju razvoja kompanije Koral d.o.o. ne tolerišemo neovlašćenu upotrebu naših zaštitnih znakova, logotipa i imena. Zaštitni znaci su zaštićeni državnim zakonima o zaštiti žigova. Nijedna dozvola za upotrebu zaštitnih znakova nije dodeljena ovim Uslovima ili vašim korišćenjem web lokacije. Neovlašćeno korišćenje naših zaštitnih znakova, na bilo koji način strogo je zabranjeno.