Uslovi korišćenja

OPŠTI USLOVI KORIŠĆENJA SAJTA WWW.KORAL.RS I SVIH PRATEĆIH STRANICA OVOG SAJTA

OBAVEŠTENJE

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014) privredno društvo KORAL d.o.o. PANČEVO, obavestava svoje cenjene potrošače koji robu kupuju prodajom na daljinu pregledom sajta www.koral.rs

 • da sadržaj stranice koral.rs i svih stranica ili varijanti tog sajta jeste u vlasništvu preduzeća Koral d.o.o. Pančevo. Upotrebom ovih Internet stranica korisnici prihvataju objavljene opšte uslove poslovanja. Molimo vas da pre korišćenja ovih stranica pažljivo pročitate uslove. Svaku posetu ovim stranicama kao i stupanje u kontakt sa prodavcem, smatraćemo da ste pročitali uslove i da ste u potpunosti saglasni sa njima. Ukoliko uslovi vama nisu prihvatljivi, molimo vas da ne koristite ove stranice koje jesu prezentacija proizvoda iz naše ponude.
 • Internet stranica služi isključivo kao prezentacija naših proizvoda, kupovinu ne možete izvršiti on line plaćanjem, ali možete nas kontaktirati kako bismo vas mogli obavestiti kako možete kupiti proizvode iz našeg asortimana. Stranica je namenjena isključivo za prezentaciju proizvoda za tržište Republike Srbije i uslovi korišćenja su sastavljeni u skladu sa zakonom Republike Srbije.
 • vlasnik sajta ima pravo na izmene kataloga, sadržaja, cena, brisanje sadržaja i druge aktivnosti na sajtu
 • vlasnik sajta nije odgovoran za eventualne prekide i nedostupnost informacije preko ovog sajta i njegovih servisa
 • za sve ostale informacije koje vas zanimaju, možete kontaktirati prodavce koji će vam dati sve informacije
 • korišćenje prodavnice –
  • pronađite proizvod
  • izaberite količinu i kliknite dodaj u korpu
  • nakon izbora svih proizvoda kliknite na korpu u gornjem desnom uglu
  • izaberite način plaćanja i isporuke, u obavezi ste da prihvatite uslove korišćenja i politike privatnosti, porudžbinom proizvoda, dajete saglasnost i potvrđujete da ste upoznati sa uslovima
  • nakon napravljene porudžbine, kontaktiraće vas prodavac kako bi vam potvrdio da je sve dostupno kao i da bi vam dao sve neophodne detalje u vezi sa proizvodima, isporukom i plaćanjem
  • u bilo kom trenutku pre plaćanja robe, možete odustati od porudžbine sem ako nije drugačije ugovoreno sa prodavcem

 

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI I OPIS PROIZVODA

 • KORAL d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posledice prilikom upotrebe Internet stranice www.koral.rs i njenog sadržaja i zadržava pravo izmene sadržaja na Internet stranici bez prethodnog obaveštenja i ne preuzima odgovornost od mogućih posledica tih promena.
 • Koralo.o. će nastojati prikazati najtačnije i najažurnije informacije, tako da su moguće greške na stranici www.koral.rs cene, rokovi isporuke, opisi proizvoda i dr. za nepotpune ili ne ažuriranje na vreme informacija, ne prihvatamo odgovornost.
 • Na datim Internet stranicama se mogu videti pojedine informacije o proizvodima, na žalost, slike ne mogu verno prikazati proizvod zato vas obaveštavamo da može doći do neslaganja između boja uživo i boja koje možete videti na bilo kom proizvodu na našem sajtu, razlog svega toga može biti i razlika u pikselizaciji na monitoru kao i podešena rezolucija ili kvalitet monitora, pa vas obaveštavamo da je moguće biti neslaganja u dimenzijama, bojama, itd. između slika i stvarnosti.
 • neke slike proizvoda nisu konkretna slika proizvoda koji je u ponudi već to može biti slika istog proizvoda u jednoj dimenziji dok se nudi druga dimenzija istog proizvoda npr. pločice, kada ili tuš kabina. Takođe nekad slika kade u nadgradnoj varijanti može da služi kao opis ponude te iste kade u ugradnoj varijanti. U nazivu i opisu proizvoda stoji ono što se dobija prilikom porudžbine. Upotrebom sajta saglasni ste da vlasnik i administrator sajta nije odgovoran ako dođe do neke zabune prilikom upotrebe sajta. Za sve dodatne informacije o spornom proizvodu postoji kontakt na koji može biti prosleđeno pitanje kao i email office@koral.rs
 • cene na sajtu nisu zvanični cenovnik firme Koral d.o.o. već se ažuriraju prilikom promene cena u zvaničnom cenovniku, tako da postoji mala mogućnost da neke cene na sajtu mogu biti netačne u datom momentu. Vlasnik sajta i administrator nisu odgovorni ukoliko se to desi prilikom upotrebe sajta, vlasnik zadržava pravo promene cena u svakom trenutku.

 

OGRANIČENO PRAVO UPOTREBE

 • Posetioci Internet stranice rs sadržaj koriste isključivo u lične i ne komercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dela bez dozvole Koral d.o.o. je zabranjena. Koral  d.o.o. zadržava pravo izmene opštih uslova na Internet stranici Koral.rs  bilo kada i bez prethodnog obaveštenja. Sve promene opštih uslova su za korisnike obvezujuće. Povremeno posećujte ovu stranicu da biste pregledali Uslove korišćenja koji trenutno važe. Određene odredbe ovih Uslova korišćenja mogu se zameniti izričito navedenim pravnim obaveštenjima i uslovima dostupnim na određenim stranicama ove lokacije. Promene će se uvek vršiti u zakonskim okvirima ili zbog promene zakonske regulative

KAKO PORUČITI

 • Na stranicama firme Koral d.o.o. Pančevo, nije moguće direktno kupiti proizvode, moguće je informisati se o njima i poslati upit kako biste dobili informacije koje su vam potrebne. Kupovinu možete izvršiti u našim maloprodajnim objektima ili nas pozovite kako bismo vam objasnili gde možete kupiti proizvode iz našeg asortimana i na koji način.

 

ISPORUKA

 • Nakon vašeg slanja upita i nakon primanja vašeg upita, mi ćemo vas pozvati prvo a zatim vam odgovoriti na email kako bismo vam objasnili kako i gde možete kupiti naš proizvod. Tim putem ćemo vam dati i informaciju o troškovima transporta koji naplaćuje brza pošta i koje vi plaćate kad vam isporuče robu, takođe ćemo vas obavestiti o tome na osnovu lokacije isporuke da li smo mi u mogućnosti da vam isporučimo robu.
 • Da ste saglasni sa porudžbinom ili uslovima isporuke, ne potvrđujete preko sajta, već kasnijim dogovorom sa prodavcem, bilo da je to u našim maloprodajnim objektima ili putem email-a, pisanim putem.

 

NAČIN PLĆANJA

 • Plaćanje se ne vrši direktno preko sajta.
 • Način plaćanja može biti prilikom preuzimanja robe u nekom od naših maloprodajnih objekata, može biti plaćanjem kuriru koji je dostavio robu na vašu lokaciju, uz vašu prethodnu saglasnost, ili plaćanje uplatnicom na žiro račun firme Koral d.o.o. Pančevo, uz prethodni dogovor o tome kako će roba biti isporučena.

 

VRAĆANJE ROBE

 • PRAVO NA ODUSTAJANJE
  Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016 i 44/2018) kupovina preko prodajne internet stranice se smatra prodajom na daljinu. S obzirom da nemamo kupovinu preko Internet stranice ali imamo prodaju na daljinu preko emaila, obaveštavamo vas da to smatramo prodajom na daljinu u prethodnom i daljem tekstu.
  Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.
  Obrazac/Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.
  U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, a u roku od najviše 14 dana od dana prijema izjave o odustanku.
  Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe. Trgovac ima pravo da uskrati vraćanje cene ukoliko utvrdi da roba nije vraćena u stanju u kome je isporučena a usled potrošačevog neadekvatnog rukovanja istom.
  Kupac ne snosite troškove koji nastaju odustankom od ugovora, osim troškova poštarine koji proisteknu slanjem robe na našu adresu. Sa naše strane se obavezujemo da ćemo, odmah po prijemu robe koja se vraća po osnovu odustanka od ugovora, izvršiti povraćaj sredstava koja su uplaćena za vraćenu robu ili poslati artikal koji želite za zamenu. Mi ćemo vam najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema popunjenog obrasca ili drugog vida obaveštenja vratiti uplaćen iznos. Uplatu iznosa možemo odložiti sve dok ne primimo robu koju nam vraćate ili dok nam ne pošaljete dokaz da ste nam poslali nazad robu. Očekivani rok za povrat sredstava je u tom slučaju do 7 radnih dana od trenutka prijema proizvoda.
  Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne moze vratiti.
  Prilikom povraćaja robe kupac je u obavezi da priloži račun/fakturu
  Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.
  Obrazac možete preuzeti ovde Izjava o odustanku od ugovora na daljinu

 

 • Proizvod šaljete na adresu BAVANIŠTANSKI PUT 435, PANČEVO, 26000.

U skladu sa radnim vremenom, koje ne odstupa sem za vreme praznika, odgovorno lice će primiti robu i obavestiti kupca o tome kao i kontaktirati ga ukoliko se kupac nije u obrascu odlučio za način rešavanja odustanka od ugovora na daljinu.

 • Potrošač nema pravo da odustane od ugovora u slučaju:
  • Isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane;
  • isporuke robe koja je podložna pogoršanju kvaliteta ili ima kratak rok trajanja
  • isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke (na primer kod isporuke hrane, pića, kozmetičkih proizvoda, suplemenata, donjeg veša i sličnih proizvoda čiji higijenski uslovi bi bili pogoršani nakon isporuke potrošaču);
  • Isporuke robe koja se, nakon isporuke, zbog svoje prirode neodvojivo meša sa drugom robom;
  • Isporuke robe koja je nabavljena samo za kupca po narudzbi I uz jasno obavestenje kupcu pre porudzbine da se odrice prava odustanka od ugovora

 

(NE)SAOBRAZNOST

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (u daljem tekstu: Zakon) Koral (u daljem tekstu zajednički označeni kao Trgovac) odgovara za nesaobraznost robe u periodu od 2 (dve) godine od datuma kupovine.

  1. Trgovac će odgovarati za nesaobraznosti isporučene robe ugovoru ako:
   je postojala u času prelaska rizika na potrošača, bez obzira na to da li je za tu nesaobraznost znao;
  2. se pojavila posle prelaska rizika na potrošača, ako potiče od uzroka koji je postojao pre prelaska rizika na potrošača;
  3. je potrošač mogao lako uočiti, ukoliko je Trgovac izjavio da je roba saobrazna ugovoru.

Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio Trgovca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od Trgovca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Potrošač ima pravo da bira da nesaobraznost robe Trgovac otkloni opravkom ili zamenom.

Ako otklanjanje nesaobraznosti opravkom ili zamenom nije moguće, potrošač ima pravo da zahteva odgovarajuće umanjenje cene ili raskid ugovora ako:

  1. nesaobraznost ne može da se otkloni opravkom ili zamenom uopšte niti u primerenom roku;
  2. ne može da ostvari pravo na opravku ili zamenu, odnosno ako Trgovac nije izvršio opravku ili zamenu u primerenom roku;
  3. opravka ili zamena ne može da se sprovede bez značajnijih nepogodnosti za potrošača zbog prirode robe i njene namene;
  4. otklanjanje nesaobraznosti opravkom ili zamenom predstavlja nesrazmerno opterećenje za Trgovca.

Potrošač ima pravo da zahteva zamenu, odgovarajuće umanjenje cene ili da raskine ugovor zbog istog ili drugog nedostatka saobraznosti koji se posle prve opravke pojavi, a ponovna opravka je moguća samo uz izričitu saglasnost potrošača.
Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, potrošač ima pravo da bira između zahteva da se nesaobraznost otkloni zamenom, odgovarajućim umanjenjem cene ili da izjavi da raskida ugovor.
Trgovac ne odgovara za nesaobraznost ako je u trenutku zaključenja ugovora potrošaču bilo poznato ili mu nije moglo ostati nepoznato da roba nije saobrazna ugovoru.
Smatraće se da je roba saobrazna ugovoru ukoliko:

  • odgovara opisu koji je dao Trgovac;
  • ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je potrošač nabavlja, a koja je bila poznata Trgovcu ili mu je morala biti poznata u vreme zaključenja ugovora;
  • ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe iste vrste;
  • po kvalitetu i funkcionisanju odgovara onome što je uobičajeno kod robe iste vrste i što potrošač može osnovano da očekuje s obzirom na prirodu robe i javna obećanja o posebnim svojstvima robe data od strane Trgovca, proizvođača ili njihovih predstavnika, naročito ako je obećanje učinjeno na ambalaži robe.

 

REKLAMACIJE

Koral d.o.o. Pančevo odgovara za stvarne fabričke greške kupljenih proizvoda u kupovini proizvoda na daljinu. Ukoliko kupac ima bilo  kakav prigovor shodno Zakonu o zaštiti potrošača molimo da nas obavestite na e-mail adresu: office@koral.rs ili nas pozovete na 013 33 55 40 ili 013 33 55 41,

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke robe koje prodaje u vidu kupovine na daljinu shodno pozitivnim propisima posebno Zakonu o obligacionim  odnosima  i Zakona o zaštiti potrošača Republike Srbije.
Potrošač mora u reklamaciji detaljno opisati nesaobraznost i omogućiti prodavcu da izjavljenu nesaobraznost razmotri.
Molimo da kupac ispuni obrazac za reklamaciju kojeg možete naći ovde popunjenog ga vratiti zajedno sa robom i računom  na adresu Koral d.o.o. Bavaništanski put 435, 26000, Pančevo, Srbija.

Po prijemu robe i reklamacije potrošača Koral d.o.o.  će u roku 8 dana dati pisani odgovor na izjavljenu reklamaciju. Ako postoje poteškoće u rešavanju reklamacije, tražićemo Vašu saglasnost za produženje roka za rešavanje.

Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od datuma podnošenja iste, s tim da se ovaj rok prekida kada potrošač primi odgovor prodavca i počinje da teče iznova kada prodavac primi izjašnjenje potrošača. Potrošač je dužan da se izjasni na odgovor prodavca u roku od 3 dana od dana prijema odgovora prodavca, a ukoliko se ne izjasni, smatraće se da nije saglasan sa predlogom prodavca. Navedeni rokovi neće teći sve do trenutka dok se potrošač ne saglasi sa načinom rešavanja reklamacije prodavca.

Ukoliko Koral iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu potrošača u roku koji je dogovoren, dužan je da o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obaveste potrošača i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost, što je u obavezi da evidentira u evidenciju primljenih reklamacija.

Ako se reklamacija ne prihvata potrošač snosi troškove(ako su nastali) slanja robe i troškove dijagnostike kvara prema cenovniku ovlašćenog servisa.

Ukoliko Koral odbije reklamaciju, potrošač ima pravo pokrene postupak vansudskog rešavanja spora pred nadležnim telom sa spiska koji se nalazi na sledecm linku.

Pravo na reklamaciju potrošač gubi u slučaju neadekvatnog rukovanja robom i njegovim korišćenjem koje nije u skladu sa uputstvom za upotrebu, kao i u slučaju da su vršene bilo kakve popravke ili pokušaji popravki od strane neovlašćenih lica.

Reklamacije koje se šalju kurirskom službom moraju biti propisno zapakovane.

Troškove povrata robe snosi kupac.

Ukoliko ne prihvatimo Vašu reklamaciju (npr. ukoliko ste Vi sami doprineli kvaru rukovanjem suprotno uputstvu ili ukoliko su popravke proizvoda vršila neovlašćena lica), Vi ćete snositi trošak slanja robe i troškove dijagnostike kvara prema cenovniku ovlašćenog servisa.
Ukoliko se slučajno desi da nakon određenog vremena korišćenja proizvod prestane sa radom u garantnom roku, savetujemo Vam da prvo proverite servisnu mrežu proizvođača tog proizvoda. Ukoliko ste u bilo kakvoj nedoumici, slobodno nas kontaktirajte i dobićete konkretna uputstva kako da ostvarite reklamaciju u vezi sa garancijom proizvođača.
Ukoliko Vam je stigla oštećena pošiljka, molimo Vas da nam najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema proizvoda prijavite eventualna oštećenja nastala u transportu, nedostajanje nekih delova ili neispravnost proizvoda. Primljenu robu ste dužni da proverite po preuzimanju od kurira i ako je došlo do greške, potrudićemo se da je u najkraćem mogućem roku ispravimo. Ukoliko na ambalaži ima vidnih tragova oštećenja, savetujemo Vam da takvu pošiljku ne preuzimate.

O svim detaljima vezanim za nesaobraznost proizvoda, te o načinu na koji se reklamacija može rešiti, upoznajte se u odeljku Opšti uslovi gde su detaljnije objašnjena Vaša prava propisana Zakonom o zaštiti potrošača, takodje procitajte politiku privatnosti kako biste bili upoznati sa svim pravima I pravilima.

Ukoliko se reklamacija rešava povratom uplaćenog novčanog iznosa, isti će zavisiti od načina plaćanja:

  • ukoliko je narudžbina plaćena platnom karticom, povrat novca će se izvršiti refundacijom sredstava na karticu;
  • ukoliko je narudžbina plaćena na bilo koji drugi način (pouzeće, e-banking, uplatnica) novčana sredstva će biti uplaćena isključivo na tekući račun kupca pa je neophodno da potrošač Koral-u dostavi broj tekućeg računa.

Rešavanje sporova

Ugovorne strane su saglasne da se odredbe ovih Opštih uslova imaju tumačiti na način koji doprinosi izvršenju ugovornih obaveza na obostranu korist.

Potrošački spor se može rešiti sporazumno ili postupkom vansudskog rešavanja potrošačkih sporova. Kao trgovac smo dužni da vas obavestimo da smo po zakonu obavezni da učestvujemo u ovom vansudskom postupku. Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova obavlja se na transparentan, efikasan, brz i pravičan način pred telom za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova. Ministarstvo sačinjava listu tela i javno je objavljuje. Dostupna je na adresi https://vansudsko.mtt.gov.rs/adrbodies

Postupak pred telom može da pokrene potrošač samo ukoliko je prethodno izjavio reklamaciju ili prigovor trgovcu. Potrošač protekom jedne godine od dana (bezuspešnog) podnošenja reklamacije gubi pravo na podnošenje predloga za vansudsko rešavanje spora.
Vansudsko rešavanje potrošačkog spora može da traje najduže 90 dana od dana podnošenja predloga.

Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova, ne primenjuje se, pored ostalog:
– u potrošačkim sporovima koji su predmet Zakona o zaštiti potrošača, ako je vansudsko rešavanje sporova uređeno posebnim zakonom, a naročito u oblasti pružanja elektronskih komunikacionih usluga, poštanskih usluga, finansijskih usluga, osim finansijskih pogodbi, usluga putovanja;
– za rešavanje sporova po procedurama koje je ustanovio sam trgovac;
– na neposredne pregovore između potrošača i trgovca;
– na pokušaj mirenja strana povodom spora u parničnom postupku;
– u postupcima koje je trgovac pokrenuo protiv potrošača.

Svaka stranka u postupku vansudskog rešavanja potrošačkog spora plaća svoje troškove (troškovi zastupanja, putni troškovi i sl.). Rad tela za vansudsko rešavanje potrošačkog spora je besplatan za stranke u postupku vansudskog rešavanja potrošačkog spora.

 

OPŠTI USLOVI

Ovim uslovima regulisani su uslovi kupoprodaje robe, prava i obaveze potrošača te ostala pitanja od značaja za funkcionisanje internet platforme i elektronske prodavnice koral.rs (u daljem tekstu: Platforma) koja posluje u okviru privrednog društva Koral d.o.o. Pančevo, sa registrovanim sedištem na adresi Karađorđeva 26, 26000 Pančevo, e-mail: office@koral.rs , kontakt telefon: +381 13 33 55 41, osnovano 08/08/1996 godine,  matični broj: 08642575, PIB: 101863844. Ovi opšti uslovi predstavljaju i odredbe ugovora između Koral-a i svakog pojedinačnog potrošača koji naruči robu putem Platforme. Koral posluje u skladu sa važećim propisima Republike Srbije, a prvenstveno u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini te Zakonom o zaštiti potrošača.

 

Registracijom za pristup Platformi, jednokratnim pristupom Platformi, klikom na polje „potvrdi narudžbinu”, te pristupom Platformi putem drugih kanala elektronske komunikacije (putem telefona), potrošač izjavljuje da je obavešten o sadržini Opštih uslova te prihvata njegove odredbe. Po kreiranju narudžbenice na sajtu www.koral.rs, potrošač će dobiti e-mail Vaša porudžbenica je primljena s obaveštenjem da je narudžbinu primljena. Ovaj e-mail je samo potvrda da su ispunjeni svi preduslovi da porudžbenica bude dalje procesuirana od strane Koral tima i email ne predstavlja zaključenje ugovora o prodaji robe. Nakon što Koral tim proveri raspoloživost robe na lageru ili u fabrici ukoliko proizvod nije na lageru, obavestiće kupca o statusu robe, isporuci, plaćanju i sl. Kupac će nakon definisanja svih pitanja sa prodavcem, dobiti potvrdu od prodavca da je porudžbina kreirana i tada smatramo da je zaključen ugovor o prodaji robe između potrošača i Koral-a.
Ugovor traje sve dok se ne ispune prava I obaveze ugovornih strana po osnovu ugovora. Robu mogu poručivati isključivo punoletna lica. Koral će uložiti razuman napor da obezbedi da roba koja je istaknuta na Platformi bude dostupna na stanju u dovoljnim količinama, pod takvom robom smatramo robu koja je srazmerno ceni i dizajnu više tražena. Specifični artikli ili artikli sa mogućnostima izbora se rade po porudžbini. Primer takvih artikala je nameštaj npr fotelja, koja može biti na stanju u jednoj kombinaciji materijala, a može se poručiti u bilo kom drugom materijalu. Bez obzira na navedeno, Koral neće biti odgovoran prema potrošaču ukoliko se dogodi da određeni proizvod ne bude na zalihama u određenom trenutku, kao i ukoliko je proizvod u međuvremenu izbačen iz proivodnje. Koral doo je uvoznik robe i prodavac i ne poseduje sopstvenu proizvodnju pa sa tim u vezi može se desiti da neki proizvod više ne bude moguće nabaviti ili da se neki proizvod više ne radi u toj nego drugoj varijaciji.

Tokom organizovanja različitih prodajnih podsticaja, Koral ima ograničene količine robe koja se prodaje po povoljnijim uslovima I s toga se može desiti da određena roba nestane sa lagera I pre isteka perioda trajanja prodajnog podsticaja jer se proda u većoj količini nego što je planirano I očekivano. U tom slučaju, Koral neće biti odgovoran potrošačima koji nisu uspeli da poruče predmetnu robu na vreme.

 

Koral tim će nastojati da sve informacije o proizvodu budu tačne i reprezentativne,  cena je iskazana sa pdv-om. Pdv na većini artikala sa veb sajta je 20%. Na fiskalnom računu ćete imati iskazan pdv. Sve cene će se realizovati u dinarima.

Koral, međutim ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda niti slike 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka u svakom trenutku.

Potrošač može izjaviti reklamaciju ukoliko proizvod koji je kupio odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu.

Takođe, budući da Koral ima veliki broj artikala u ponudi ponekad se može desiti da istaknuta cena bude pogrešna usled ljudske greške, budući da se sve cene ručno unose u sistem. U tim situacijama će se primenjivati ispravna cena, a Koral će bez odlaganja obavestiti potrošača o novoj ceni, sa kojom se potrošač može složiti, a ukoliko potrošač odbije kupovinu po novoj ceni, porudžbina će biti otkazana.

 

Za kupljenu robu dobijate fiskalni račun. U cene nisu uračunati troškovi isporuke, koji će zavisiti od vrste robe koja je poručena od strane potrošača. Potrošač će imati pravo da se pre zaključenja ugovora o prodaji robe sa Koral Platforme, saglasi sa iznosom troškova isporuke I svih drugih dodatnih troškova koje će snositi u vezi sa robom koju naručuje.

 

 

ZAŠTITA PODATAKA I PRAVILNIK O PRIVATNOSTI

 • KORAL d.o.o. skuplja uz vašu suglasnost sledeće podatke: ime i prezime, adresu i mesto prebivališta, kontakt telefon, adresu elektronske pošte i ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na web stranicama koral.rs. Koral d.o.o. ne odgovara za tačnost podataka koje korisnici unesu.
 • Radi osiguranja sigurnosti i dokazivosti sakupljaju se i IP adrese sa kojih korisnici pristupaju web mestu. Pojedinom korisniku se u početku posete dodeli kolačić sesije za identifikaciju i praćenje potrošačke korpice. Koral o.o. može na korisnikov kompjuter spremiti i druge kolačiće, kao što su identifikacioni broj korisnika u šifriranom obliku (za prepoznavanje korisnika prilikom sledeće posete) i kolačiće sistema Google Analytics (analiza poseta web stranici).
 • Kolačići sesije se u memoriju servera pohranjuju samo za vreme trajanja posete i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na kompjuteru korisnika 2 godine, nakon toga postanu neaktivni. Korišćeni kolačići
 • Korišćenjem web mesta koral.rs korisnik se slaže sa trenutno važećim pravilima i opštim uslovima, objavljenim na tom mrežnom mestu. Na tom mestu korisnik može redovno pratiti eventualne promene opštih uslova i pravila te vezano sa tim način i namenu obrade prikupljenih ličnih podataka.
 • Koralo.o. kao korisnik podataka može ih u anonimnom obliku koristiti u cilju statističkih analiza. Podatke o korisnicima Koral d.o.o. ni u kom slučaju neće predati neovlaštenim osobama.
 • Korisnici se mogu prijaviti za loyalty program koji će im omogućiti da brže saznaju o sniženjima cena proizvoda u asortimanu ili o novinama. Tim putem se korisnik upisuje u bazu korisnika. Korisnik će primiti potvrdni email dobrodošlice sa tako zvanim odobrenjem. Preko MailChimp web aplikacije. Korisnik može u bilo kom trenutku da traži da se njegovi podaci izbrišu i prestanu da se koriste. Putem emaila. Prema zakonu ćemo u roku od 15 dana nakon dana prijema odjave sa liste, ispuniti zahtev korisnika.
 • Koral d.o.o. se obavezuje da će čuvati podatke skladno zakonima koji uredjuju čuvanje ličnih podataka.
 • Klikom na ikonu pojedine društvene mreže (Facebook, Instagram), koja se nalazi na web stranici Koral, korisnik može jednostavno pristupiti profilu preduzeća Koralo.o. na društvenim mrežama i objavama drugih profila na društvenim mrežama sadržaja povezanog sa Koral d.o.o. Klik na te ikone društvenoj mreži omogućuje da korisniku brzo ponudi dodatne informacije, a s obzirom na korisnikovu web aktivnost.
 • Dodatna pitanja o politici privatnosti možete nam uputiti na office@koral.rs

PRAVA INTELEKTUALNE SVOJINE

 • U cilju razvoja kompanije Koral d.o.o. ne tolerišemo neovlašćenu upotrebu naših zaštitnih znakova, logotipa i imena. Zaštitni znaci su zaštićeni državnim zakonima o zaštiti žigova. Nijedna dozvola za upotrebu zaštitnih znakova nije dodeljena ovim Uslovima ili vašim korišćenjem web lokacije. Neovlašćeno korišćenje naših zaštitnih znakova, na bilo koji način strogo je zabranjeno.

 

NIJE DOZVOLJENO SLEDEĆE PONAŠANJE

 • Ometanje ili onemogućavanje bilo koje funkcije povezane sa sigurnošću na sajtu ili funkcije koje sprečavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje dotupnog sadržaja
 • Objavljivanje ili prenošenje na internet sajt materijal koji je preteći, nepristojan, uvredljiv, pornografski ili zlostavljački. Takođe materijal kojim se može inicirati rasa mržnja, uzrokovanje uznemiravanja ili bilo koje neprijatnosti usled kršenja privatnosti, poverenja određenim diskriminacionim, pretećim ili izazivačkim komentarima, davanje netačne informacije koje se tiču ličnih podataka u vašem profilu, korišćenje tudjih ličnih podataka bez dozvole te osobe ili lažno predstavljnje da istupate u ime trećeg lica, firme ili organizacije
 • Modifikovanje, ometanje ili hakovanje internet sajta u cilju njegovog onesposobljavanja ili drugom neovlascenom cilju
 • Ako prekršite bilo koji od ovih Uslova mi Vas možemo sprečiti da koristite ovaj internet sajt na stalnom ili privremenom nivou. Mi možemo preduzeti i druge mere, uključujući ali ne ograničavajući se na to da Vas prijavimo nadležnim državnim organima, pošaljemo upozorenje ili podnesemo tužbu.

Za sve dodatne informacije nam se možete obratiti putem emaila navedenog u prethodnom tekstu ili kontaktom na priložene kontakte na stranici kontakt ili u donjem delu sajta.

KORAL D.O.O. PANČEVO, SRBIJA

 

Opsti uslovi – poslednje azuriranje 11.27.2023.


Kolačići

Ova Politika kolačića objašnjava šta su kolačići i kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. informacije koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije koriste, kao i kako da kontrolišete podešavanja kolačića. Za dodatne informacije o tome kako koristimo i čuvamo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku privatnosti.

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i u duhu transparentnosti, ovim putem vam pružamo detaljne informacije o tome kako i kada koristimo ove tehnologije. Davanjem pristanka i korišćenjem veb stranice pristajete na upotrebu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete da pregledate stranicu, ali vam neke opcije neće biti dostupne.

U bilo kom trenutku možete da promenite ili povučete svoju saglasnost iz Deklaracije o kolačićima na našoj veb stranici

Saznajte više o tome ko smo mi, kako možete da nas kontaktirate i kako obrađujemo lične podatke u našoj Politici privatnosti.

Vaša saglasnost se odnosi na sledeće domene: www.koral.rs

 • Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za čuvanje malih delova informacija. Oni se čuvaju na vašem uređaju kada se veb lokacija učita u vašem pretraživaču. Ovi kolačići nam pomažu da učinimo da veb lokacija pravilno funkcioniše, učinimo je sigurnijom, obezbedimo bolje korisničko iskustvo i razumemo kako veb lokacija funkcioniše i da analiziramo šta funkcioniše i gde treba poboljšati.

Kolačići na osnovu zabeleženih informacija poput ID uređaja „pamte” da je određeni korisnik pristupio određenom sadržaju na internetu. Kolačići uobičajeno ne vode ka otkrivanju identiteta konkretnog korisnika, te je u tom slučaju njihovo korišćenje dozvoljeno pod uslovom da je korisniku dato jasno i potpuno obaveštenje o svrsi prikupljanja i obrade podataka u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, i pod uslovom da mu je pružena prilika da takvu obradu odbije. Takvo obaveštenje je dostupno na popup-u u dnu ekrana koji je vidljiv prilikom dolaska na Internet stranicu koral.rs.

 • Kako koristimo kolačiće?

Kao i većina onlajn usluga, naša veb lokacija koristi kolačiće prve i treće strane u nekoliko namena. Kolačići prve strane su uglavnom neophodni da bi veb lokacija funkcionisala na pravi način i ne prikupljaju vaše lične podatke.

Kolačići trećih strana koji se koriste na našoj veb stranici uglavnom služe za razumevanje načina na koji veb lokacija funkcioniše, kako ostvarujete interakciju sa našom veb lokacijom, čuvanje naših usluga bezbednim, pružanje reklama koje su relevantne za vas, i sve u svemu da vam obezbede boljeg i poboljšanog korisnika iskustvo i pomoći da ubrzate svoju buduću interakciju sa našom veb lokacijom.

 • Koje kolačiće koristimo?

Osnovne: Neki kolačići su neophodni da biste mogli da iskusite punu funkcionalnost našeg sajta. Oni nam omogućavaju da održavamo korisničke sesije i sprečimo bilo kakve bezbednosne pretnje. Oni ne prikupljaju i ne čuvaju nikakve lične podatke. Na primer, ovi kolačići vam omogućavaju da se prijavite na svoj nalog i dodate proizvode u korpu i bezbedno izvršite naplatu.

Statistika: Ovi kolačići čuvaju informacije kao što su broj posetilaca veb-sajta, broj jedinstvenih posetilaca, koje stranice veb-sajta su posećene, izvor posete, itd. Ovi podaci nam pomažu da razumemo i analiziramo koliko dobro funkcioniše veb-sajt a gde je potrebno poboljšanje.

Marketing: Naša veb stranica prikazuje reklame. Ovi kolačići se koriste za personalizaciju reklama koje vam prikazujemo tako da vam budu značajne. Ovi kolačići nam takođe pomažu da pratimo efikasnost ovih oglasnih kampanja.

Informacije sačuvane u ovim kolačićima mogu takođe da koriste nezavisni dobavljači oglasa da bi vam prikazali oglase i na drugim veb lokacijama u pregledaču.

Funkcionalni: Ovo su kolačići koji pomažu određenim nebitnim funkcijama na našoj veb stranici. Ove funkcionalnosti uključuju ugrađivanje sadržaja poput video zapisa ili deljenje sadržaja veb lokacije na platformama društvenih medija.

Podešavanja: Ovi kolačići nam pomažu da sačuvamo vaša podešavanja i postavke pregledanja, kao što su jezičke postavke, tako da imate bolje i efikasnije iskustvo prilikom budućih poseta veb-sajtu.

Kako da promenite izbor kolačića?

Ako odlučite da promenite svoja podešavanja kasnije tokom sesije pregledanja, možete da kliknete na karticu „Kolačići i politika privatnosti“ na ekranu u donjem desnom iskačućem prozoru. Ovo će ponovo prikazati obaveštenje o saglasnosti koje će vam omogućiti da promenite svoja podešavanja ili da u potpunosti povučete saglasnost.

Pored toga, različiti pretraživači pružaju različite metode za blokiranje i brisanje kolačića koje koriste veb-sajtovi. Možete da promenite podešavanja vašeg pretraživača da blokirate/izbrišete kolačiće. Da biste saznali više o tome kako da upravljate i brišete kolačiće, posetite http://www.youronlinechoices.eu/

, www.allaboutcookies.org.

Linkovi

Na internet stranici naše platforme mogu se nalaziti linkovi koji vode ka drugim internet stranicama koje nisu pokrivene ovom Politikom. Ako pristupate drugim internet stranicama korišćenjem obezbeđenih veza, operateri tih internet stranica će moći da prikupljaju informacije od Vas koje će oni koristiti u skladu sa svojim politikama privatnosti, a koje se mogu razlikovati od naše. Mi u tom slučaju ne snosimo odgovornost za podatke koje prikupljaju druge internet stranice.